• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اعضای مشورتی هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
بیهق
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 24 (1398)
دوره دوره 23 (1397)
دوره دوره 22 (1396)
دوره دوره 21 (1395)
دوره دوره 20 (1394)
شماره شماره 4
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
دوره دوره 19 (1393)
دوره دوره 18 (1392)
دوره دوره 17 (1391)
دوره دوره 16 (1390)
دوره دوره 15 (1389)
دوره دوره 14 (1388)
دوره دوره 13 (1387)
دوره دوره 12 (1386)
دوره دوره 11 (1385)
محمدی, علی اکبر, رضازاده, محسن, فلاح, سیده حوریه, اصغری کبریا, مصطفی, رئیسی, معصومه, بینش پژوه, طاهره, محمدی, آذر. (1394). بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی در چای‌های پرمصرف سطح شهر بابل در سال 1391. بیهق, 20(4), 40-46.
علی اکبر محمدی; محسن رضازاده; سیده حوریه فلاح; مصطفی اصغری کبریا; معصومه رئیسی; طاهره بینش پژوه; آذر محمدی. "بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی در چای‌های پرمصرف سطح شهر بابل در سال 1391". بیهق, 20, 4, 1394, 40-46.
محمدی, علی اکبر, رضازاده, محسن, فلاح, سیده حوریه, اصغری کبریا, مصطفی, رئیسی, معصومه, بینش پژوه, طاهره, محمدی, آذر. (1394). 'بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی در چای‌های پرمصرف سطح شهر بابل در سال 1391', بیهق, 20(4), pp. 40-46.
محمدی, علی اکبر, رضازاده, محسن, فلاح, سیده حوریه, اصغری کبریا, مصطفی, رئیسی, معصومه, بینش پژوه, طاهره, محمدی, آذر. بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی در چای‌های پرمصرف سطح شهر بابل در سال 1391. بیهق, 1394; 20(4): 40-46.

بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی در چای‌های پرمصرف سطح شهر بابل در سال 1391

مقاله 6، دوره 20، شماره 4 - شماره پیاپی 35، زمستان 1394، صفحه 40-46  XML اصل مقاله (1557 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
نویسندگان
علی اکبر محمدی1؛ محسن رضازاده2؛ سیده حوریه فلاح 1؛ مصطفی اصغری کبریا2؛ معصومه رئیسی2؛ طاهره بینش پژوه2؛ آذر محمدی3
1عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل، گروه مهندسی بهداشت محیط، بابل، ایران
2معاونت دارو و غذا، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
3دانشجوی کارشناسی مهندسی بهداشت محیط، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
چکیده
زمینه و هدف: چای پس از آب دومین نوشیدنی پر مصرف در جهان است. چای از نقطه نظر مواد، طعم و رنگ دهنده تقلبی همواره مورد استفاده سودجویان قرار گرفته است. با توجه به اهمیت این موضوع و سلامت جامعه، هدف از این مطالعه بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی در چای­های پرمصرف موجود در سوپرمارکت­های سطح شهر بابل است.
مواد و روش ها: در این مطالعه­ی توصیفی– مقطعی از 48 نمونه چای خشک پر مصرف از سوپرمارکت­های سطح شهر بابل در سال 91 به طور تصادفی نمونه برداری صورت گرفت، پس از ثبت مشخصات چای در آزمایشگاه معاونت غذا جهت بررسی وجود رنگ سنتتیک از آزمایش کروماتوگرافی استفاده گردید، همچنین میزان  خاکستر و اسیدیته آنها نیز بر اساس روش استاندارد انجام گرفت.
یافته­ها: میانگین و انحراف معیار اندازه گیری شده برای پارامترهای خاکستر وpH  در چای­های کیسه­ای و بسته­بندی به ترتیب برابر با 07/0±52/5، 08/0±63/5، 02/0±94/02، 4/0±92/4 بود که در تمامی موارد پایین­تر از حد استاندارد می باشند، همچنین در تمامی نمونه­ها میزان رنگ سنتتیک استفاده شده به میزان صفر بوده است.
نتیجه­گیری: با توجه به اهمیت موضوع و تأثیر بر روی سلامتی مصرف کنندگان آن نظارت دقیق و مستمر بر مراکز عرضه این محصول جهت تأمین و حفظ سلامت مصرف­ کنندگان ضروری است.
کلیدواژه‌ها
چای؛ اسیدیته؛ رنگ؛ خاکستر
عنوان مقاله [English]
A Survey on Physicochemical properties of highlyconsumed tea in Babol city in 2012
نویسندگان [English]
Ali Akbar Mohammadi1؛ Mohsen Rezazade2؛ Hourye Fallah1؛ mostafa asghari kebria2؛ Masumeh Reisi2؛ Tahere Bineshpajooh2؛ Azar Mohammadi3
چکیده [English]
Background and Aims: Tea is the most consumed beverage in the world after Tea.It has always beenmisused by the profiteers in terms offakeflavouring and coloring.Considering the importance of this issue  and the health of the society thisstudyaimedto investigate physicochemical properties of the highly consumed tea in Babol Supermarkets.
Materials and Methods: This cross-sectional descriptive study was performed on48 samples of high consumed tea,randomly selected during 2012, in Babolcity. After registration of the characteristics of the tea in the food laboratory, the presence of the synthetic color in the tea sample was examinedusing the chromatography test. The acidity and amount of ash were also examined based on standards
Results: The averageand standard deviation ofthe measured pH and ash parameters in teabags and packaging were respectively 5.52±0.08, 5.52±0.07, 4.92±0.07, 4.940.02±, which in all caseswere lower than standards. Furthermore,in all cases to the use of synthetic colors was zero.
Conclusion Considering the importance of the issue and its impact onconsumers’ health,precise and continuous supervision on this products in order to protect the consumers health is necessary.
کلیدواژه‌ها [English]
Tea, acidity, Color, Ash
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 648
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 622
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.