• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اعضای مشورتی هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
بیهق
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 24 (1398)
دوره دوره 23 (1397)
شماره شماره 4
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
دوره دوره 22 (1396)
دوره دوره 21 (1395)
دوره دوره 20 (1394)
دوره دوره 19 (1393)
دوره دوره 18 (1392)
دوره دوره 17 (1391)
دوره دوره 16 (1390)
دوره دوره 15 (1389)
دوره دوره 14 (1388)
دوره دوره 13 (1387)
دوره دوره 12 (1386)
دوره دوره 11 (1385)
بیطرفان, سما, صراف, پیام, خلجلو, سعیده, گنجعلی خان حاکمی, علی. (1397). مقایسه وضعیت تغذیه بیماران مبتلا به بیماری های مغز و اعصاب در بخش مراقبت های ویژه در بدو بستری و 5 روز بعد در بیمارستان امام خمینی طی سالهای 93-95. بیهق, 23(3), 16-23.
سما بیطرفان; پیام صراف; سعیده خلجلو; علی گنجعلی خان حاکمی. "مقایسه وضعیت تغذیه بیماران مبتلا به بیماری های مغز و اعصاب در بخش مراقبت های ویژه در بدو بستری و 5 روز بعد در بیمارستان امام خمینی طی سالهای 93-95". بیهق, 23, 3, 1397, 16-23.
بیطرفان, سما, صراف, پیام, خلجلو, سعیده, گنجعلی خان حاکمی, علی. (1397). 'مقایسه وضعیت تغذیه بیماران مبتلا به بیماری های مغز و اعصاب در بخش مراقبت های ویژه در بدو بستری و 5 روز بعد در بیمارستان امام خمینی طی سالهای 93-95', بیهق, 23(3), pp. 16-23.
بیطرفان, سما, صراف, پیام, خلجلو, سعیده, گنجعلی خان حاکمی, علی. مقایسه وضعیت تغذیه بیماران مبتلا به بیماری های مغز و اعصاب در بخش مراقبت های ویژه در بدو بستری و 5 روز بعد در بیمارستان امام خمینی طی سالهای 93-95. بیهق, 1397; 23(3): 16-23.

مقایسه وضعیت تغذیه بیماران مبتلا به بیماری های مغز و اعصاب در بخش مراقبت های ویژه در بدو بستری و 5 روز بعد در بیمارستان امام خمینی طی سالهای 93-95

مقاله 2، دوره 23، شماره 3 - شماره پیاپی 45، پاییز 1397، صفحه 16-23  XML اصل مقاله (1565 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
نویسندگان
سما بیطرفان 1؛ پیام صراف2؛ سعیده خلجلو3؛ علی گنجعلی خان حاکمی3
1مرکز تحقیقات بیماری های مغز و اعصاب ایران، پژوهشکده علوم اعصاب (بازتوانی عصبی)، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی-بهداشتی تهران،
2مرکز تحقیقات بیماری های مغز و اعصاب ایران، پژوهشکده علوم اعصاب (بازتوانی عصبی)، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی-بهداشتی تهران، تهران، ایران
3مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی-بهداشتی تهران، تهران، ایران
چکیده
زمینه و هدف:
شرایط تغذیه ای بیماران بستری علاوه بر شرایط اولیه آنها به مراقبت های اعمال شده در بیمارستان نیز بستگی دارد. هدف مطالعه حاضر بررسی تغییرات وضعیت تغذیه ای بیماران مبتلا به بیماری های مغز و اعصاب با استفاده از شاخص های خونی، آنتروپومتری و شاخص خطر تغذیه ای طی زمان بستری در بخش مراقبت های ویژه می باشد.
مواد و روش ها:
پژوهش توصیفی حاضر وضعیت تغذیه ای بیماران مبتلا به بیماری های مغز و اعصاب را طی 5 روز اول بستری در بخش مراقبت های ویژه بررسی نمود. اطلاعات عمومی بیماران ثبت شدند. تفاوت وضعیت تغذیه ای با توجه به اندازه گیری های آزمایشگاهی، آنتروپومتریک و شاخص خطر تغذیه ای طی 5 روز اول بستری بیماران با استفاده از نرم افزار spss آنالیز شد.
یافته ها:
میانگین سن بیماران مورد مطالعه 17.2± 50.7 بدست آمد. در انتهای پنجمین روز بستری کاهش معنی داری در فاکتور های محیط دور بازو و آلبومین (P-value<0.001)، ترانسفرین و پروتئین تام سرم و هموگلوبین (0.02P-value: ) مشاهده شد. همچنین افزایش معنی داری در شاخص خطر تغذیه ای (P-value<0.001) نسبت به زمان بستری به دست آمد.
نتیجه گیری:
مطالعه حاضر بیانگر اهمیت ارزیابی وضعیت تغذیه ای در بدو ورود بیماران و لزوم حمایت به موقع و مناسب تغذیه ای بیماران مبتلا به بیماری های مغز و اعصاب جهت جلوگیری از پیشرفت مشکلات تغذیه ای می باشد. همچنین این مطالعه نشان داد شاخص خطر تغذیه ای به تنهایی می تواند شاخص قابل استنادی جهت ارزیابی تغذیه ای باشد.
کلیدواژه‌ها
"شرایط تغذیه ای"؛ "بخش مراقبتهای ویژه"؛ "شاخص خطر تغذیه ای"
عنوان مقاله [English]
Comparison of nutritional status of patients with neurological diseases in intensive care unit for the period of first 5 days in Imam Khomeini hospital during 93-95.
نویسندگان [English]
Sama Bitarafan1؛ payam sarraf2؛ Saeedeh khalajlu3؛ ali Ganjalikhan Hakemi3
1Iranian Center of Neurological Research, Neuroscience Institute, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
2Iranian Center of Neurological Research, Neuroscience Institute, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
3Imam Khomeini Hospital, Tehran University of Medical Sciences, Tehran,
چکیده [English]
Background and Aims:
The nutritional conditions of the hospitalized patients depend on the initial status and care provided at the hospital. The aim of study was to investigate the changes in nutritional status of patients with neurological diseases using biochemical indices, anthropometry and nutritional risk index during the period of admission to the intensive care unit.
Materials and Method:
present descriptive study evaluated the nutritional status of patients with neurological diseases during the first five days of admission to the intensive care unit. General information of patients was recorded. The difference in nutritional status with regard to laboratory, anthropometric measurements and nutritional risk index (NRI) was analyzed for the period of first 5 days of hospitalization using SPSS software.
Results:
The mean age of the patients participating in the study was 50.7 ± 17.2 Y/O. At the end of the 5-days admission, there were a significant decrease in the size of mid arm circumference and amount of albumin (P-value<0.001), transferrin, total serum protein and hemoglobin (P-value: 0.02). There was a significant increase in the nutritional risk index (P-value<0.001).
Conclusion:
This study demonstrated the importance of evaluating nutritional status at the time of arrival of patients and the need for timely and adequate nutrition support for patients with neurological diseases to prevent the development of nutritional problems. The study also found that the nutritional risk index alone could be a measurable indicator for nutritional assessment.
کلیدواژه‌ها [English]
"Nutritional status", "Intensive care unit", "nutritional risk index"
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 108
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 44
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.