TY - JOUR ID - 795 TI - بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی در چای‌های پرمصرف سطح شهر بابل در سال 1391 JO - بیهق JA - BEYHAGH LA - fa SN - 2008-0328 AU - محمدی, علی اکبر AU - رضازاده, محسن AU - فلاح, سیده حوریه AU - اصغری کبریا, مصطفی AU - رئیسی, معصومه AU - بینش پژوه, طاهره AU - محمدی, آذر AD - عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل، گروه مهندسی بهداشت محیط، بابل، ایران AD - معاونت دارو و غذا، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران AD - دانشجوی کارشناسی مهندسی بهداشت محیط، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 20 IS - 4 SP - 40 EP - 46 KW - چای KW - اسیدیته KW - رنگ KW - خاکستر DO - N2 - زمینه و هدف: چای پس از آب دومین نوشیدنی پر مصرف در جهان است. چای از نقطه نظر مواد، طعم و رنگ دهنده تقلبی همواره مورد استفاده سودجویان قرار گرفته است. با توجه به اهمیت این موضوع و سلامت جامعه، هدف از این مطالعه بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی در چای­های پرمصرف موجود در سوپرمارکت­های سطح شهر بابل است. مواد و روش ها: در این مطالعه­ی توصیفی– مقطعی از 48 نمونه چای خشک پر مصرف از سوپرمارکت­های سطح شهر بابل در سال 91 به طور تصادفی نمونه برداری صورت گرفت، پس از ثبت مشخصات چای در آزمایشگاه معاونت غذا جهت بررسی وجود رنگ سنتتیک از آزمایش کروماتوگرافی استفاده گردید، همچنین میزان  خاکستر و اسیدیته آنها نیز بر اساس روش استاندارد انجام گرفت. یافته­ها: میانگین و انحراف معیار اندازه گیری شده برای پارامترهای خاکستر وpH  در چای­های کیسه­ای و بسته­بندی به ترتیب برابر با 07/0±52/5، 08/0±63/5، 02/0±94/02، 4/0±92/4 بود که در تمامی موارد پایین­تر از حد استاندارد می باشند، همچنین در تمامی نمونه­ها میزان رنگ سنتتیک استفاده شده به میزان صفر بوده است. نتیجه­گیری: با توجه به اهمیت موضوع و تأثیر بر روی سلامتی مصرف کنندگان آن نظارت دقیق و مستمر بر مراکز عرضه این محصول جهت تأمین و حفظ سلامت مصرف­ کنندگان ضروری است. UR - https://beyhagh.medsab.ac.ir/article_795.html L1 - https://beyhagh.medsab.ac.ir/article_795_dd31928be6a1702f513fe041793e915a.pdf ER -