%0 Journal Article %T بررسی نقش تغذیه در ابتلا به سرطان در بیمارستان‌های شهید قاضی طباطبایی و شمس تبریز در سال 1393 %J بیهق %I کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار %Z 2008-0328 %A آقازاده, نسرین %A علی‌افسری‌ممقانی, ابراهیم %A رحمانی, وحید %D 2016 %\ 05/31/2016 %V 21 %N 1 %P 49-59 %! بررسی نقش تغذیه در ابتلا به سرطان در بیمارستان‌های شهید قاضی طباطبایی و شمس تبریز در سال 1393 %K سرطان %K تغذیه %K ‌ پیشگیری %R %X زمینه و هدف: عوامل تغذیه‌ای مسئول تقریباً 30 درصد از سرطان‌ها در جوامع غربی است که به عنوان دومین عامل اصلاح‌پذیر در پیشگیری از سرطان می‌باشد. مطالعه حاضر با هدف کلی بررسی نقش تغذیه در سرطان انجام گرفته است. مواد و روش‌ها: این پژوهش یک مطالعه مورد شاهدی بود. جامعه هدف، بیماران مبتلا به سرطان در بیمارستان‌های شهید قاضی طباطبایی و شمس تبریز در سال 1393 بودند. 73 بیمار مبتلا به سرطان و 137 فرد سالم همسان وارد مطالعه شدند. اطلاعات دموگرافیکی، رفتاری، تغذیه‌ای و اطلاعات مربوط به بیماری طی مصاحبه جمع‌آوری شد. داده‌ها با نرم افزار SPSS نسخه 19 توسط آزمون کراسکال‌والیس و کای‌دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته­ها: میانگین سنی گروه مورد در بازه سنی 40-50 سال و گروه شاهد در بازه 35-45 سال بود. نتایج آزمون کراسکال‌والیس نشان داد که مصرف سیگار، در معرض دود سیگار قرار گرفتن، ‌سابقه فامیلی بدخیمی، سابقه قرارگیری در معرض اشعه x، مصرف غذاهای سرخ کردنی، مصرف گوشت قرمز، مصرف میوه، مصرف نوشابه، مصرف ترشیجات و نحوه طبخ سبزیجات با سرطان ارتباط معناداری دارد (05/0p<) درصورتی که میزان درآمد ماهیانه،‌ وزن، مصرف الکل، مصرف لبنیات، ‌مصرف گوشت سفید،‌ مصرف سبزیجات،‌ مصرف ساندویچ و مصرف دلستر ارتباط معناداری با سرطان ندارند. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که می‌توان با مصرف کم غذاهای سرخ کردنی، گوشت قرمز، نوشابه، ترشیجات و مصرف زیاد میوه و سیر خطر ابتلا به سرطان را کاهش داد؛ از این رو تغییر الگوی زندگی مخصوصاً در تغذیه می‌تواند نقش بسیار مفیدی در پیشگیری از ابتلا به سرطان داشته باشد. %U https://beyhagh.medsab.ac.ir/article_836_10e96b5a95faa9949ace1a0bd70a54e1.pdf